728x90 AdSpace

  • Latest News

    Friday, 29 March 2013

    Block pop-up / adds pada browse web anda



    Korang penah kena tak bila buka sesetengah blog/website dan klik je blog/website tu, terus keluar adds/iklan pada satu page lain?
    Kadang-kadang serabut perut juga kalau kena macam tu. Kalau yang guna broadband, dah tetntu agak rugi kalau adds ni keluar banyak2 kali sebab page adds ni loading data dan akan menyebabkan kuota data broadband kita kena tolak.

    Rugi oooo walaupun data dia sikit. Biasanya benda ni jadi kalau kita lawati blog. Blog sunan pun ada adds juga kalau tak salah. Biasanya adds ini secara tak sengaja kita pasang semasa kita pasang widget ke dalam blog (penyedia widget tu dah letak siap2 adds kat dalam widget tu).

    Cara2 nak blog adds/iklan yang menyemakkan ini daripada keluar semasa kita layari internet ialah memasang addsblock iaitu salah satu penyedia perkhidmatan memblock iklan ini keluar. Cara dia berfungsi ialah dengan menutup semula page adds yang keluar dengan segera sebelum page adds ni sempat habis loading. Kalau ada yang terlepas tu, tutuplah sendiri ye.

    Klik DISINI untuk install addsblock ke web browse anda.


    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 comments:

    Post a Comment

    Terima kasih kerana memberi komen/cadangan kepada Sunan.my. Kami akan berusaha membalas secepat mungkin.

    Item Reviewed: Block pop-up / adds pada browse web anda Rating: 5 Reviewed By: www.sunan.my
    Scroll to Top