Domain murah Malaysia, Promosi ! !



Ye, domain murah di Malaysia. Saya tulis entry ni sebab tadi ada seorang rakan kita iaitu DD atau DY Wall Deco bertanyakan tentang domain. Blog DD ada menjual barang dan perhiasan rumah (tolong promote ni). Disebabkan DD tanya domain tadi, saya pun buka la JomHosting untuk tengok harga terkini domain . . .



Wah, JomHosting ada promosi rupanya sampai 21 Jun ni. Saya pernah menggunakan beberapa penyedia perkhidmatan untuk membeli domain dan hosting sebelum ini untuk tujuan belajar buat laman web ringkas dan blog. Akhirnya saya terpaut la dekat JomHosting kerana servis/support yang boleh dikatakan memenuhi kehendak hati saya.

Kalau korang rasa nak bina laman web sendiri yang ringkas, dengan hanya RM45.00 (RM10 UNTUK HOSTING + RM35 UNTUK DOMAIN) sahaja korang dah dapat laman web sendiri ! Setakat ni saya belum pernah jumpa yang semurah ini. Kalau korang terjumpa, kongsi le dengan saya ye.

Ok, berbalik kepada domain tadi, domain ialah nama kepada blog/web korang. Contohnya www.sunankasih.com. Perkataan 'sunankasih' itu ialah nama domain korang. Hosting pulak ialah perumah tempat dimana segala isi kandungan web/blog seperti template,gambar dll korang ditempatkan (Pakar IT kalau salah tolong betulkan. Saya tak ada ilmu IT, bercakap melalui pengalaman semata-mata

Kebanyakan harga domain yang saya survey menawarkan harga RM35 keatas setahun dan saya jarang jumpa harga bawah RM35 setahun. Kalau ada pun, mungkin promosi sahaja. Bercakap pasal promosi, JomHosting sedang mengadakan promosi harga domin untuk .COM dan .NET dengan hanya RM27 sahaja setahun (untuk tahun pertama)

Klik gambar untuk besarkan, lihat harga domain.

Bagi yang baru nak berjinak-jinak dengan domain sendiri, saya syorkan beli domain korang di JomHosting kerana support/servis selepas jualan yang memuaskan hati. Servernya pula terletak di TM Netmyne Datacenter, Cyberjaya, Malaysia. Sebuah Datacenter (Pusat Data) kepunyaan TM (Telekom Malaysia) yang dilengkapi teknologi dan kelengkapan terkini bagi memastikan semua data pelanggan selamat dan boleh diakses tanpa masalah. . Ini akan memudahkan kita jika ada apa-apa rujukan.

Klik >>DISINI<< untuk beli domain sendiri

Sekian. . . . Jumpa lagi .

sunan

2 comments:

Terima kasih kerana memberi komen/cadangan kepada Sunan.my. Kami akan berusaha membalas secepat mungkin.