Jumaat, November 25, 2011

Pekeliling SBPA ( Sitem Saraan Baru Perkhidmatan Awam )

Pekeliling SBPA ( Sitem Saraan Baru Perkhidmatan Awam ) akan dihebahkan dalam masa terdekat dijangkakan sebelum bulan Disember 2011 dan habis lewat pun pertengahan bulan Disember 2011setelah Rang Undang-Undang Pembekalan 2012 diluluskan baru-baru ini.
Sila 'bookmarks' page ini bagi memudahkan korang buat rujukan untuk ke link kementerian kalau nak download pekeliling nanti.

Pekeliling akan dihebahkan secara serentak menerusi portal Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA) dan portal-portal/laman web semua kementerian apabila tiba masanya nanti. Jadi, bawa-bawalah bersabar sementara menunggu pekeliling SBPA diedarkan.

Pekerja gomen dinasihatkan supaya membuka laman web kementerian masing -masing untuk akses SBPA bagi memastikan hebahan pekeliling lancar. Jangan pulak semua tertumpu di laman web JPA. Nanti laman web JPA down sape susah? sudahnya semua tak dapat tengok pekeliling SBPA.

Berikut merupakan link SBPA mengikut Kementerian. Klik kementerian anda dibawah :

Bil. Agensi
1 Jabatan Perkhidmatan Awam
2 MAMPU
3 Pejabat Perdana Menteri
4 Kementerian Kewangan
5 Kementerian Pengangkutan
6 Kementerian Kerja Raya
7 Kementerian Perdagangan Antarabangsa & Industri
8 Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi Dan Kepenggunaan
9 Kementerian Penerangan, Komunikasi & Kebudayaan
10 Kementerian Sumber Manusia
11 Kementerian Perumahan Dan Kerajaan Tempatan
12 Kementerian Pertahanan
13 Kementerian Luar Negeri
14 Kementerian Belia Dan Sukan
15 Kementerian Kesihatan Malaysia
16 Kementerian Wilayah Persekutuan Dan Kesejahteraan Bandar
17 Kementerian Dalam Negeri
18 Kementerian Perusahaan Perladangan & Komoditi
19 Kementerian Tenaga, Teknologi Hijau Dan Air
20 Kementerian Pertanian Dan Industri Asas Tani [2]
21 Kementerian Pelajaran Malaysia
22 Kementerian Pengajian Tinggi
23 Kementerian Pelancongan
24 Kementerian Sains, Teknologi Dan Inovasi
25 Kementerian Kemajuan Luar Bandar Dan Wilayah
26 Kementerian Sumber Asli Dan Alam Sekitar
27 Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga Dan Masyarakat
28 Pejabat Perdana Menteri
      
Jadual gaji tidak akan diletakkan di portal/web kementerian atas sebab-sebab tertentu (jangan tanya aku kenapa) dan hanya akan diedarkan kepada PTJ sahaja.

Semua pekeliling dalam format fail pdf. Sapa-sapa belum ada software pdf, silakan download kat SINI sebagai persediaan untuk download pekeliling. Diingatkan, pekeliling ni belum dupublishkan lagi. so, kalau korang klik link2 kat atas tu masih belum berfungsi lagi sehinggalah pekeliling dipublish.

Dengar-dengar kerajaan berusaha supaya skim gaji SBPA mula dibayar bulan Jan 2012 dan ada perubahan gred-gred jawatan yang ada sekarang (WAllau a'lam). Sementara pekeliling nak dipublish tu, jangan la buat spekulasi sendiri berapa gaji dapat. berapa elaun dapat. Sama-samalah kita tunggu saja.

P/S : Pekeliling ni boleh didownload mengikut klasifikasi perkhidmatan masing-masing. so, tak perlulah nak download semua. Kalau gred N, download gred N saja. Kalau gred A, download gred A saja. . . .

2 komen:

Rabu, November 30, 2011 10:06:00 PG

mohon share ye...

Rabu, November 30, 2011 12:06:00 PTG

silakan putri. tq for reading

Catat Ulasan

Terima kasih kerana memberi komen/cadangan kepada Sunan.my. Kami akan berusaha membalas secepat mungkin.

Search At Sunan.my