Sedikit Review / Pandangan / Ulasan Mengenai Honda CBR250R Part 2 (Faktor Pemilihan)

Posisi Tunggangan CBR250R

Di pasaran, terdapat beberapa pilihan model motorsikal berkuasa 200-250cc, jadi mengapa CBR250R? Setelah membuat perbandingan dengan beberapa model yang ada (Kawasaki Ninja 250, Z250, 250SL, SYM T2, KTM Duke, Yamaha Y25, Naza Blade, Benelli TNT) saya membuat keputusan untuk memilih Honda CBR250R. Antara beberapa sebab awal mengapa saya memilih CBR ialah :

1. Posisi tunggangan yang selesa(juga ada pada beberapa model lain).


2. Tempat duduk pembonceng belakang yang lebar dan selesa untuk perjalanan harian / jauh(Tiada pada kebanyakan model lain).
Seat CBR250R

Seat Ninja 250r

3. Posisi pembonceng belakang yang selesa, tak terlalu tonggeng (Tiada pada kebanyakan model lain).4. Mudah dijinakkan, ringan dikendalikan (berat sedikit je dari Yamaha FZ150i), mudah mencilok.
4. Jenama yang diyakini dapat memberi perkhidmatan selepas jualan dengan baik.
5. Enjin satu piston, pada pandangan saya kos penyelenggaraannya tak terlalu mahal.
6. Bunyi enjin yang perlahan. Sebenarnya sudah lama saya tertarik dengan motorsikal polis trafik (Honda ST1300) dek kerana bunyi enjinnya - ala2 bersiul/wisel.Hahaha.. Ni salah satu motorsikal idaman saya.

Point no. 6 tu, cuba dengar kat bawah CBR250R:
Kalau Honda ST1300 pula :
Yang sebenarnya, sebab utama saya pilih CBR ialah posisi tunggangan + keselesaan pembonceng kerana motorsikal ni saya guna setiap hari untuk pergi dan balik kerja. Naik pula dengan isteri terchenta. Chewah. hahaha.. ye.. ini lah sebab utama pilih CBR..

Sungguh, sangat selesa dan seronok untuk naik dua orang.

Bersambung di >>PART 3<<

Ulasan

Terima kasih kerana memberi komen/cadangan kepada Sunan.my. Kami akan berusaha membalas secepat mungkin. Bantu support kami dengan subscribe channel Youtube SUNAN di https://www.youtube.com/c/SUNANmy dan jangan skip google ads.

HUBUNGI SUNAN.my

Hantar

ARKIB CERITA

IKUTI KAMI