Cendol Pulut Durian Aiskrim. Tudia...
Tu dia.. Dasyat kan tajuk? Hahaha.. Memang cendol tu ada pulut, ada durian dan ada aiskrim. Durian dua ulas. Manis.

Lokasinya terletak di sebelah Klinik Kesihatan Paya Besar, Jalan Bypass Kuantan. Jika dari Semambu / Indera Mahkota / Permatang Badak, jalan menghala ke airport, lokasinya sebelum Petronas Kg Pandan.

Kami pilih Cendol Pulut+Durian+Aiskrim dalam mangkuk untuk mencuba rasa. Sebenarnya cendol kat sini boleh diminta dalam kelapa. Rasanya kelapa muda. Tak tanya la pulak tadi.


Ok, disebabkan cendol yang warna hijau tu dia menggunakan cendol proses kilang, jadi rasanya biasa sahaja. Tak ada feel cendol.

Durian diberikan dua ulas. Manis dan tidak masam. Bila dimakan bersama dengan santan dan air batu, perghhh.. Terangkat beb.. Aiskrim rasa biasa2 sahaja.

Cumanya, air batunya hancur agak kasar. Jika lebih halus, lebih enak. Cendol hijaunya pula jika dibuat sendiri, mungkin lebih lembut dan enak.

NOTA KAKI : Diedit melalui android. Jika susunan berterabur, harap dimaafkan.

Gambar akan dikemaskini selepas diedit melalui komputer. Guna blogger android ni tak boleh upload gambar. Dia jadi hang

www.sunan.my

sunan.my adalah blog peribadi yang lebih kepada sebuah diari, bertujuan berkongsi maklumat yang difikirkan berguna dan pandangan yang difikirkan sesuai untuk tatapan pembaca..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Terima kasih kerana memberi komen/cadangan kepada Sunan.my. Kami akan berusaha membalas secepat mungkin. Bantu support kami dengan subscribe channel Youtube SUNAN di https://www.youtube.com/c/SUNANmy dan jangan skip google ads.

Instagram