Jalan-jalan cari pasal (cari arnab ) di Kuantan.hehe..



Baru-baru ni su dan nan, sunan, aku le tu.. ronda2 kuantan cari arnab. Asalnya nak cari baka new zealand white untuk dijadikan baka arnab pedaging.. lepas tu tengok baka kacuk tu comel la pulak. Bagi menjimatkan wang, aku bli la baka kacuk NZW sepsang dan kacuk anggora rasanya sekor.

Balik je rumah, trus merekacipta sangkar.Sangkar ni buat pkol 10-12 malam tu.perghh..berpeluh ketiok.. lepas ni kena reka autofeeder untuk arnab ni dan ayam2 kat kampung. Kalau nak beli, nipis poket.Gambar2 kat bawah ni aku ambil masa beli arnab di reban pemilik asal.

Arnab ni baka New Zealand White

Ni baka kacuk ape tah


Rebannye simple je
 Arnab kat atas ni milik Nurrabbitfarm (klik untuk ke blog beliau). Blog tu jarang update.

Ni reban orang lain. Reban ni lebih tersusun dan cantik. Yang penting, ade model lagi.haha
Arnbnya lebih bersih
 Pasal makanan arnab area kuantan ni, biasanya di kedai pets ada jual. kedai ikan hiasan pun ada jual. Ni salah satu kedai pets yang kitorang pegi hari tu. Kedai ni terletak di Tanah Putih. Kedainya terletak berdekatan petronas. Lokasi Petronas ni ialah berhampiran jambatan Kuantan.







Kedai ni ada jual barang-barangna di mudah.my. Diorang boleh COD (hantar ke tempat yang berdekatan). So, kalau nak mudah, beli je online. Klik TULUS JUHA untuk belian online..

www.sunan.my

No comments:

Post a Comment

Terima kasih kerana memberi komen/cadangan kepada Sunan.my. Kami akan berusaha membalas secepat mungkin.